Hoe werkt proefgeloven?

Je woont in Heerhugowaard of omgeving en bent op zoek naar geloof, hoop en liefde. Je bent benieuwd naar God en naar wat Hij jou wil geven. Je zoekt iemand die jou verder kan helpen in jouw geloof. Een plek waar je iets van Gods liefde kunt zien en ervaren. Of je bent in Heerhugowaard of omgeving komen wonen en je bent al gelovig, maar je zoekt een kerk om je bij aan te sluiten.

Welkom bij proefgeloven. Proefgeloven is onze manier om jou kennis te laten maken met Hart voor Heerhugowaard en/of met het christelijke geloof. Je zit nergens aan vast. Je kunt rustig kijken of je jezelf bij ons thuis kunt voelen. Als je de smaak te pakken krijgt ben je welkom om voor langere tijd met ons op te trekken, en als het niet is wat je zoekt dan zijn we blij dat we je ontmoet hebben en wensen we je al het goede toe!

Stephan Sanders ging 'Proefgeloven'

Het idee om ‘proefgeloven’ aan te bieden, kregen we door het lezen van het verhaal van journalist, schrijver en presentator Stephan Sanders. Tot een aantal jaar geleden was hij agnostisch – iemand die als zovelen in zijn omgeving – niet geloofde. Tot hij besloot te gaan ‘proefgeloven’ en daarbij tot verbazing van zichzelf, en zijn omgeving, na een tijdje niet meer zonder wilde en het geloof, de hoop en de liefde omarmde. Lees hier meer over zijn zoektocht en verhaal.

Jouw eigen route

Stap 1: Orienteren

Jij stuurt ons een berichtje en we maken kennis met elkaar. Samen kijken we naar waar jij behoefte aan hebt. Zoek je een persoonlijk gesprek om vragen te stellen? Of wil je ervaren hoe het is om mee te doen met kerkdiensten? Of zoek je een groep of cursus waar je kunt groeien in geloof, hoop en liefde? Geen mens is hetzelfde, dus we kijken naar wat bij jou past en wat jou verder zou kunnen helpen.

Stap 2: Ontdekken

Je zet de eerste stappen. Je ontdekt of hetgeen jij gekozen hebt bij jou past. Wij vinden het leuk om te horen hoe je het ervaart en zijn beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden. Je kunt er voor kiezen om nieuwe ontdekkingen te doen. We kunnen je helpen om andere kerken of geloofsvormen te ontdekken. Je zit nergens aan vast.

Stap 3: Verbinden

Je voelt je thuis bij Hart voor Heerhugowaard. Je bent onder de indruk geraakt van wie God is en wat wat Hij in jouw leven doet. Je kunt een volgende stap zetten en jezelf verbinden. Door de doop verbindt God Zich definitief aan jou. Door deelnemer van Hart voor Heerhugowaard te worden word je onderdeel van onze gemeenschap. We helpen je om dit goed te overzien en om met vreugde een keuze te maken!

Stuur ons een berichtje om kennis te maken