Wat we doen

Op zondag zijn alle kinderen welkom. Voor de kinderen van 0 – 4 jaar is er oppas. Je kunt jouw kinderen voor de kerkdienst begint naar de oppas brengen en na afloop weer ophalen. Voor de kinderen van 4 – 8 jaar is er Hart voor Kinderen, en voor de kinderen van 8 – 12 jaar is er Hart voor Jou. Zowel de kinderen van Hart voor Kinderen als die van Hart voor Jou beginnen in de kerkdienst. Ze zingen mee, bidden mee, steken een kaars aan. Als de voorganger uit de Bijbel gaat lezen en een uitleg gaat geven, gaan de kinderen naar hun eigen programma om op hun eigen manier een Bijbelverhaal op een creatieve wijze te verwerken. Voor de jeugd van 13 – 20 jaar is er om de week de gelegenheid om als groep tijdens de kerkdienst met het geloof bezig te zijn.

Door de week is er LUX inloop (woensdag 14.30 – 16.30) voor de jeugd uit de wijk (8-12 jaar). Op donderdag is er LUX Catechisatie (18.30 – 21.30) waar we samen met jeugd van 13- 20 jaar eten, naar een Bijbelboek luisteren, in groepjes over het gehoorde doorpraten, en na afloop is er de gelegenheid om te poolen, playstation te spelen, darten, tafeltennissen, spelletjes te spelen etc. Vrijdagavond is er LUX inloop voor de oudere jeugd van de wijk.

Veelgestelde vragen

Mogen mijn kinderen ook komen?

Ja, als ze binnen de gestelde leeftijd-categorie vallen zijn ze welkom, zowel op zondag als door de week.

Kost het geld?

Het kost ons geld, want de ruimte moet gehuurd worden, de jongerenwerker moet betaald worden, de materialen moeten gekocht worden, maar we vinden het belangrijk dat alle kinderen welkom zijn. Dus we vragen geen geld om mee te doen. Een donatie zou welkom zijn!

Kan ik ook een keer komen kijken?

Je bent als ouder/verzorger altijd welkom om een kijkje te nemen!

Wat doen jullie om onveilige situaties te voorkomen?

We vragen aan alle vrijwilligers een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en werken met het vier-ogen principe. We hebben duidelijke omgangsregels en vragen van iedereen om zich daar aan te houden. Er is een vertrouwenspersoon. En mochten we grensoverschrijdend gedrag signaleren dan maken we daar melding van. Juist vanuit onze christelijke overtuiging vinden we het belangrijk dat iedereen te vertrouwen is, en dat we een veilige plek voor kinderen en jongeren vormen.

Wat betekent LUX?

LUX is Latijn voor ‘Licht’. LUX wil een licht zijn voor de kinderen en jongeren in de Stad van de Zon.

Kan ik als vrijwilliger meehelpen?

Jazeker, neem contact met ons op en je hoort van ons!

Snel naar