WAT WE DOEN

Iedere zondag komen we bij elkaar in wijkcentrum ‘de Zon’ (Brandpunt 1, Heerhugowaard). Vanaf 10.30 is er koffie en thee, van 11.00 – 12.15 is de kerkdienst, en na afloop is er weer koffie en thee en ruimte voor ontmoeting (en soms eten we samen of houden we een barbecue).

Voor de allerkleinsten (0-4) jaar is er oppas en voor de kinderen van 4 – 8 jaar en 8 – 12 jaar is er een kinderprogramma. De jongeren van 13 – 20 jaar hebben om de week een apart programma, de andere week zijn ze in de dienst.

Tijdens de kerkdienst klinkt er muziek en zingen we, we danken en bidden, we luisteren naar een spreker die aan de hand van de Bijbel iets vertelt, we collecteren voor een goed doel (op vrijwillige basis), en we ontvangen een zegen. Dit alles doen we zo dat mensen die geen kerkelijke/gelovige achtergrond hebben zich welkom weten en het kunnen volgen. We veronderstellen geen uitgebreide voorkennis, het is geen probleem als je luistert naar de liedjes die gezongen worden, en je hoeft geen speciale kleding aan of eerst lid te zijn om mee te mogen doen.

Veelgestelde vragen

Wat voor kerk is Hart voor Heerhugowaard?

We zijn een christelijke kerk. We houden niet van ‘labels’. De mensen die Hart voor Heerhugowaard vormen hebben verschillende achtergronden. Diversiteit vinden we eerder een rijkdom, dan een beperking. Wil je ons toch ergens kunnen plaatsen? Noem ons dan vrolijk gereformeerd, maar kom vooral gewoon een keer kijken en de sfeer proeven.

Waar is Hart voor Heerhugowaard?

We komen bij elkaar in wijkcentrum ‘de Zon’, Brandpunt 1, 1705 SP, Heerhugowaard.

Kan ik ook een keer komen kijken?

Zeker, je bent van harte welkom! Je hoeft geen lid te zijn om langs te komen, je hoeft ook geen speciale kleren aan. Kom zoals je bent! Als je wilt, dan kunnen we van te voren even kennis maken of ervoor zorgen dat je opgevangen wordt. Stuur je ons een berichtje als je dat fijn vindt?

Hoe kan ik lid worden?

Als je lid bent, dan ben je ‘zichtbaar’ voor Hart voor Heerhugowaard zodat we je goed kunnen helpen (en jij ons). Maar laten we eerst de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Jij ons en wij jou. Als je bij Hart voor Heerhugowaard wilt horen, dan kun je dat aangeven bij de voorganger of het leiderschapsteam. Je krijgt van ons uitleg, een persoonlijk gesprek en alles wat nodig is. Weet dat we blij zijn met nieuwe leden!

Hoe staan jullie tegenover de LHBT+ gemeenschap?

Wij zien Gods liefde en zijn goede nieuws als een bron, waar iedereen die dorst heeft uit mag komen drinken. Met iedereen bedoelen we iedereen.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

Er is geen vast bedrag. We hopen dat iedereen met vreugde wil geven om Hart voor Heerhugowaard financieel mogelijk te maken. De een kan en wil 5 euro in de maand geven, een ander kan en wil 150 euro per maand geven. Het belangrijkste is: geef met vreugde!

Snel naar